Atlantis SENVD 1

Wereldrestaurant Atlantis

Locatie:

Realisatie:

Opdrachtgever:

I.s.m.:

Programma:

 

 

 

Interieur:

Pim Mulierstraat 101 Almere Poort

Eind 2017

Shao Vastgoed BV

senvd architecture almere

Hoofdruimtes: restaurant, VIP-lounge, brasserie en kantoren.
Capaciteit: restaurant: ca. 600 pers , brasserie: ca. 150 pers

 

I.s.m. Design Dock

Ontwerp bestaand restaurant op een nieuwe plaats.

Het al bestaande Wereldrestaurant Atlantis maakte plaats voor de komst van de Floriade in Almere Haven. In Almere Poort werd een geschikte locatie gevonden voor de nieuwbouw.

Er is gekozen voor een geheel nieuw en modern (in plaats van het voorgaande traditionele) ontwerp met een opvallende, van LED voorziene gevelbeplating.

Het nieuwe Atlantis is inmiddels verrezen in het gebied van de Almeerse topsporthal, het zwembad en station Almere Poort.

Het gebouw heeft een vloeroppervlak van ca 3000m2 waarvan 2600m2 op de begane grond en 400m2 in het souterrain.

Het gehele gebouw is geplaatst op een plint van 90cm, de VIP-lounge is gesitueerd boven de kelder en dit vloerpeil is ca. 150cm boven maaiveld.

De constructie bestaat uit een staal skelet, bekleed met sandwichpanelen.
De sandwichpanelen zijn bekleed met aluminium panelen die worden aangelicht met LED waardoor het gebouw in de avond fraai uit de anonimiteit tevoorschijn  komt.